Sisingamangaraja XII: Béda antara owahan

109 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
 
== Asal-usul ==
[[Gambar:Sisingamangaraja XII 1962 Indonesia stamp.jpg|thumb|250px|Sisingamangaraja ing perangko taun 1962]]
Sisingamangaraja kuwi keturunan pejabat kang ditunjuk dening raja [[Kerajaan Pagaruyung|Pagaruyung]].<ref>{{cite book | last =Brenner | first =J.F. von | authorlink = | coauthors = | title =Besuch bei den Kannibalen Sumatras: erste Durchquerung der unabhangigen Batak-Lande | publisher = Wurl | date = | location =Wurzburg | url = | doi = | isbn = | page =}}</ref> Sajroning layang kang ditulis dening Marsden ing taun [[1820]], [[Raffles]] nulisake yen para pemimpin Batak njelasake Sisingamangaraja kang dadi keturunan [[Minangkabau]] lan ing [[Silindung]] ana arca batu awujud manungsa kang kuno banget diduga digawa saka [[Pagaruyung]]. <ref>{{cite book | last =Raffles | first =Stamford | authorlink = | coauthors = | title =Memoir of the life and public services of Sir Thomas Stamford Raffles | publisher = John Murray | date = | location =London | url = | doi = | isbn = | page =}}</ref> Nganti tekan abad kaping 20, Sisingamangaraja isih ngirimake upeti marang pemimpin [[Minangkabau]] kanthi perantaraan Tuanku Barus kang ditugasi nyampekake marang pemimpin [[Pagaruyung]].
 
4.487

besutan