Rèktor: Béda antara owahan

137 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
+ gambar
(mbenakaké sithik)
(+ gambar)
[[File:Inauguration-Lubomir-Dvorak.jpg|thumb|Inaugurasi Rèktor Lubomír Dvořák ([[Universitas Palacký]], [[Olomouc]], [[Céko]])]]
 
 
'''Rèktor''' yaiku tembung kang asalé saka basa Latin ''regera'' kang tegesé ''guru''. Kantor rèktor kasebut ''rektorat''. Kanggo wong kang wis ora njabat rèktor sacara resmi utawa wis pènsiyun, gelar kang dienggo yaiku ''Rector Emeritus''. Ing Walanda tembung ''rector'' iku jeneng liya kepala sekolah. Kepala univèrsitas diarani ''rector magnificus''.