Pinocchio (filem 1940): Béda antara owahan

22 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
sithik
c (Meursault2004 mindhahaken kaca Pinokio dhumateng Pinocchio (film 1940): irah-irahan asli)
(sithik)
{{italictitle}}
{{Infobox film
| name = Pinocchio
| gross = $84.254.167 <small>(inc. reissues)</small><ref>{{cite web|title=Pinocchio|publisher=[[Box Office Mojo]]|url=http://boxofficemojo.com/movies/?id=pinocchio.htm|accessdate=16 Maret 2013}}</ref>
}}
'''Pinokio''Pinocchio''''' inggih punika salah satunggaling film [[animasi]] saking Amerika ingkang dipundamel ing taun [[1940]] ingkang dipunprodhukusi dening [[Walt Disney]] adhedhasar cariyos ''[[The Adventures of Pinocchio]]'' déning [[Carlo Collodi]]. Film punika inggih minangka film ingkang kaping kalih ingkang dipundamel wonten ing [[Dhaptar Animasi klasik Walt Disney]]. Film Pinokio inggih dipundamel sasampunipun film [[Snow White ang the seven dwars (1937 pilem)]] suksès dipundamel. Pinokio inggih sepisanan dipunwedalken wonten ing teater déning [[RKO Radio Pictures]] ing tanggal [[7 Pebruari]] [[1940]].
 
Alur cariyosipun film Pinokio inggih punika nyariosaken satunggaling tukang kayu ing alas ingkang sampun sepuh kanthi asma [[Mister Gepetto|Gepetto]] ingkang lajeng damel satunggaling [[ringgit]] saking [[kayu]] ingkang dipunparingi nama Pinokio ingkang lajeng dipungesangaken déning peri [[biru]], ingkang nyariosaken bilih piyambakipun saged dados manungsa ingkang nyata ananging kanthi sarat piyambakipun kedah dados tiyang ingkang wantun, jujur, lan boten egois.