Canberra: Béda antara owahan

15 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (removed Category:Geografi using HotCat)
c (mbenakaké éjaan using AWB)
|'''Dina Madeg'''||[[12 Maret]] [[1913]]
|-
|'''[[Wilayah|Jembar wewengkon]]'''||805,6 &nbsp;km<sup>2</sup>
|-
|'''[[Pedunung]]'''||325.056 (Sensus 2006)
|}
 
'''Canberra''' kuwi [[ibukutha]] [[Australia]] kang dumunung ing [[Australian Capital Territory]], 300 &nbsp;km sisih kulon-kidul [[Sydney]] lan 650 &nbsp;km wétan-lor [[Melbourne]]. Panggonan ing anatarané loro kutha gedhé ing Australia kuwi dipilih taun [[1908]] minangka kompromi awit anané persaingan antara Melbourne lan Sydney kanggo dadi ibukuthta. Kutha iki dirancang déning [[arsitek]] [[Chicago]], [[Walter Burley Griffin]], lan pembangunan diwiwiti taun [[1913]].
 
Kanthi pedunung kang cacahé watara 339.000, Canberra dadi ibukutha paling gedhé kapitu ing [[Australia]] lan kutha ing dhaérah pedalaman kang paling gedhé. Minangka pusat pamaréntahan, ing Canberra dumunung [[Gedung Parlemen Australia|Gedung Parlemen]] lan werna-werna kantor departemen. Senadyan mangkono, pusat ekonomiékonomi isih ana ing kutha [[Sydney]] lan [[Melbourne]].
 
== Demografi ==
[[Gambar:Sheep's statue in Canberra.JPG|thumb|left|Reca wedhus gibas ing kutha Canberra]]
Ing taun [[2003]], pedunung Canberra gunggungé ana 323.004 jiwa kanthi kapadhetan 401 jiwa/km², kagolong padhet dibandingaké karo kutha-kutha liyané ing [[Australia]]. [[Sensus]] taun [[2001]] nuduhaké yèn 1,2% pedunung Canberra kuwi wong-wong Aborijin, déné 21,6% imigran kang lair ing sanjabané Australia. Klompok pendhatang paling gedhé yakuwi saka negaranagara-negaranagara [[Basa Inggris|abasa Inggris]], kang paling akèh [[Britania Raya]] lan [[Selandia Anyar]]. Imigran-imigran liya uga teka saka [[Jerman]], [[Skotlandia]], [[Italia]], lan [[Vietnam]].
 
Pedunung Canberra akèh-akèhé isih enom lan duwé pendidikan. Umur rata-rata pedunung yakuwi 32 taun lan pedunung kang umur sakdhuwuré 65 taun cacahé 8,3%. Basa ibu kang paling umum yakuwi [[basa Inggris]] nanging panggunaan basa liyané kaya [[basa Tionghoa]], [[basa Italia|Italia]], lan [[Basa Kroasia|Kroasia]] uga lazim dipigunakaké.
{{commons|Category:Canberra}}
{{wikivoyage|Canberra}}
* {{en}} [http://www.act.gov.au/index.jsp Situs resmi]
 
{{Negara bagéan Australia}}
{{australia-stub}}
 
[[Kategori:Ibukutha negaranagara]]
[[Kategori:Kutha ing Australia]]
 
 
{{australia-stub}}
63.098

besutan