Perang Koréa: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: mbenakaké éjaan using AWB
c (→‎Réferènsi: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|ru}} (2) using AWB (10903))
c (→‎top: mbenakaké éjaan using AWB)
}}
{{Sajarah Korea}}
'''Perang Korea''' ([[basa Korea]]: '''한국전쟁'''), saka [[25 Juni]] [[1950]] nganti [[27 Juli]] [[1953]], iku sawijining konflik antarané [[Korea Lor]] lan [[Korea Kidul]]. Perang iki uga disebut "[[perang sing dimandhataké]]" (basa Inggris ''proxy war'') antarané [[Amérika Sarékat]] lan sekutu [[PBB]]-né lan komunis [[Républik Rakyat Cina]] lan [[Uni Sovyèt]] (uga anggota PBB). Negara utama sing mélu perang yaiku Korea Lor lan Korea Kidul. Sekutu utama Korea Kidul klebu [[Amérika Sarékat]], [[Kanada]], [[Australia]], lan [[Britania Raya]], senajan akèh negaranagara liya ngirimaké tentara ing sangisoré gendéra PBB.
 
Sekutu Korea Lor, kayadéné Républik Rakyat Tiongkok, nyawisaké kekuwatan militèr, sauntara [[Uni Sovyèt]] sing nyawisaké [[penasihat perang]] lan pilot montor mabur, lan uga gegaman, kanggo wadyabala Tiongkok lan Korea Lor. Ing Amérika Sarékat konflik iki diistilahaké minangka [[aksi polisional]] ing sangisoré gendéra PBB tinimbang sawijining perang, amarga kanggo ngilangaké kaperlon kongres ngumumaké perang.
 
 
== Pirsani uga ==
63.841

besutan