Angkah Pambangunan Milénium: Béda antara owahan

c
mbenakaké éjaan using AWB
c (Cahyo Ramadhani mindhahaken kaca Angkah Pambangunan Milenium dhumateng Angkah Pambangunan Milénium)
c (mbenakaké éjaan using AWB)
[[Gambar:UN-millenium-goals.jpg|thumb|right|MDG ing Markas [[PBB]] New-York]]
 
'''Angkah Pambangunan Milenium''' (''Millennium Development Goals'') iku wolung angkah utawa gegayuhan sing wis disetujoni kanggo digayuh jroning taun [[2015]] déning kabèh anggota [[PBB]] sing cacahé 191 negaranagara.
 
== Angkah ==
Déklarasi Milenium PBB sing ditapakasmani ing sasi September 2005 nyetujoni supaya kabèh negaranagara:
 
=== 1. Ngilangaké kamiskinan lan keluwèn sing nemen ===
=== 7. Njamin lumintuné pembangunan lingkungan ===
:* Target:
:** Ngintegrasèkaké prinsip-prinsip pembangunan sing lumintu jroning kawicaksanan saben negaranagara lan program sarta ngurangi ilangé sumber daya lingkungan
:** Ing taun 2015 diangkah bisa ngurangi setengah saka cacahing wong sing ora nduwèni aksès banyu ngombé sing séhat
:** Ing taun 2020 diangkah bisa nggayuh pengembangan sing signifikan jroning kauripan kanggo sethithiké 100 juta manungsa sing manggon ing tlatah kumuh
:* Target:
:** Ngembangaké dedagangan kabuka lan sistem kauangan sing adhedhasar aturan, bisa diduga lan ora ana diskriminasi. Klebu komitmen marang pamarintahan sing apik, pembangungan lan pangurangan tingkat kemiskinan sacara [[nasional]] lan [[internasional]].
:** Mbiyantu kabutuhan-kabutuhan khusus negaranagara-negaranagara kurang berkembang, lan kabutuhan khusus saka negaranagara-negaranagara kapencil lan kapuloan-kapuloan cilik. Iki klebu pambebasan-tarif lan -kuota kanggo éksporé; ningkataké pambebasan utang kanggo negaranagara mlarat sing utangé gedhé; pambatalan utang bilateral resmi; lan nambah bantuan pembangunan resmi kanggo negaranagara sing nduwèni komitmen kanggo ngurangi kamiskinan.
:** Sacara komprehensif ngupayakaké pasetujon ngenani masalah utang negaranagara-negaranagara berkembang.
:** Ngadhepi sacara komprehensif karo negaranagara berkembang kanthi masalah utang liwat tetimbangan nasional lan internasional supaya utang luwih bisa ditanggung jroning wektu sing dawa.
:** Ngembangaké usaha produktif sing pantes dilakoni déning kaum nom-noman
:** Kerja sama karo pihak pabrik [[obat]] supaya nyedhiakaké aksès obat wigati sing murah ing [[negaranagara berkembang]]
:** Kerjasama karo pihak swasta, mbangun panyerapan kauntungan saka teknologi-teknologi anyar, utamané teknologi informasi lan komunikasi.
 
63.134

besutan