Penetan uwab: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 34 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q2661322 (translate me))
c (mbenakaké éjaan using AWB)
'''Penetan uwab''' utawa jroning [[basa Indonésia]] ''tekanan uap'', kuwiiku [[penetan]] saka [[uwab]] jroning [[kasetimbangan térmodinamika|kasetimbangan]] kanthi [[fase benda|fase]] dudu uwab-é. Kabèh zat [[padhet]] lan [[cair]] duwé kacenderungan kanggo ''[[ngukus]]'' dadi wangun gas, lan kabèh [[gas]] duwé kacenderungan kanggo [[ngembun]] manèh. Ana ing [[suhu]] tinamtu, zat tinamtu duwé penetan parsial kang dadi titik kasetimbangan dinamis gas zat kasebut jroning wangun cair utawa padhet. Titik iki dadi penetan uwab zat kasebut ing suhu kasebut.
 
== Pranala njaba ==
* {{en}} [http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/kinetic/vappre.html#c2 Hyperphysics]
* {{en}} [http://www.ilpi.com/msds/ref/vaporpressure.html MSDS Vapor Pressure]
 
{{kimia-stub}}
 
[[Kategori:Sifat kimia]]
[[Kategori:Kimia fisik]]
 
 
{{kimia-stub}}
63.840

besutan