Canberra: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (mbenakaké éjaan using AWB)
|colspan="2" style="text-align:center; border-bottom:2px solid gray;"|[[Gambar:Canberra locator-MJC.png|300px|Lokasi Canberra]]
|-
|'''[[NegaraNagara]]'''||[[Australia]]
|-
|'''[[NegaraNagara bagéan]]'''||[[Australian Capital Territory]]
|-
|'''Dina Madeg'''||[[12 Maret]] [[1913]]
|}
 
'''Canberra''' kuwiiku [[ibukutha]] [[Australia]] kang dumunung ing [[Australian Capital Territory]], 300 km sisih kulon-kidul [[Sydney]] lan 650 km wétan-lor [[Melbourne]]. Panggonan ing anatarané loro kutha gedhé ing Australia kuwiiku dipilih taun [[1908]] minangka kompromi awit anané persaingan antara Melbourne lan Sydney kanggo dadi ibukuthta. Kutha iki dirancang déning [[arsitek]] [[Chicago]], [[Walter Burley Griffin]], lan pembangunan diwiwiti taun [[1913]].
 
Kanthi pedunungpadunung kang cacahé watara 339.000, Canberra dadi ibukutha paling gedhé kapitu ing [[Australia]] lan kutha ing dhaérah pedalaman kang paling gedhé. Minangka pusat pamaréntahan, ing Canberra dumunung [[Gedung Parlemen Australia|Gedung Parlemen]] lan werna-werna kantor departemen. Senadyan mangkono, pusat ékonomi isih ana ing kutha [[Sydney]] lan [[Melbourne]].
 
== Demografi ==
[[Gambar:Sheep's statue in Canberra.JPG|thumb|left|Reca wedhus gibas ing kutha Canberra]]
Ing taun [[2003]], pedunungpadunung Canberra gunggungé ana 323.004 jiwa kanthi kapadhetan 401 jiwa/km², kagolong padhet dibandingaké karo kutha-kutha liyané ing [[Australia]]. [[Sensus]] taun [[2001]] nuduhaké yèn 1,2% pedunungpadunung Canberra kuwiiku wong-wong Aborijin, déné 21,6% imigran kang lair ing sanjabané Australia. Klompok pendhatang paling gedhé yakuwiyaiku saka nagara-nagara [[Basa Inggris|abasa Inggris]], kang paling akèh [[Britania Raya]] lan [[Selandia Anyar]]. Imigran-imigran liya uga teka saka [[Jerman]], [[Skotlandia]], [[Italia]], lan [[Vietnam]].
 
Pedunung Canberra akèh-akèhé isih enom lan duwé pendidikan. Umur rata-rata pedunungpadunung yakuwiyaiku 32 taun lan pedunungpadunung kang umur sakdhuwuré 65 taun cacahé 8,3%. Basa ibu kang paling umum yakuwiyaiku [[basa Inggris]] nanging panggunaan basa liyané kaya [[basa Tionghoa]], [[basa Italia|Italia]], lan [[Basa Kroasia|Kroasia]] uga lazim dipigunakaké.
 
== Pranala njaba ==
* {{en}} [http://www.act.gov.au/index.jsp Situs resmi]
 
{{NegaraNagara bagéan Australia}}
 
[[Kategori:Ibukutha nagara]]
63.116

besutan