Ibn al-Nadim: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: mbenakaké éjaan using AWB
(Fiqih)
c (→‎top: mbenakaké éjaan using AWB)
[[Gambar:Gizeh Cheops BW 1.jpg|thumb|250px|Piramida, bangunan ingkang anggawe Abu'l Faraj Muhammad bin Ishaq al Warraq panasaran bab ilmu kimia kang ditrepaké ning bangunan kuwiiku]]
'''Abu'l-Faraj Muhammad bin Ishaq al Warraq''', utawa '''Ibn al-Nadim''' (ninggal yuswa tanggal 17 [[September]] 995/998).<ref name="Ibn Nadim1">{{en}}[http://www.cafaedmonton.ca/scientists/Ibn%20Al-Nadim.htm Ibn Al Nadim] dipununduh tanggal 8 Juni 2011 </ref>
Ahli [[bibliografi]] [[Persia]] utawa latar belakang [[Arab]].<ref name="Ibn Nadim1"/>
Dikenal dadi panyerat kitab '''al Fihrist''', judulé dipilih saka basa [[Persia]] ''pehrest'' (''fehrest/ fehres/ fahrasat'') kanggo judul buku kang isine bab sastra [[Arab]].<ref name="Ibn Nadim1"/><ref name="Ibn Nadim2">{{en}}[http://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Ibn+al-Nadim Dictionary.com] dipununduh tanggal 8 Juni 2011 </ref>
uga dikenal dadi padagang buku, uga panggawé [[kaligrafi]] kang disalin saka naskah nuli didol.<ref name="Ibn Nadim1"/>
piyambakée manggon ning [[Baghdad]], uga manggon ing [[Mosul]].<ref name="Ibn Nadim1"/>
Remen kaliyan logika lan ilmu-ilmu saka [[Yunani]].<ref name="Ibn Nadim1"/>
Buku seratané kang judulé Al Fihrist, kuwiiku pengantar singkat kang dimaksud dadi ''indeks'' saka sakabehing buku kang wis diserat nganggo bahasa [[Arab]] utawa nganggo basa liya.<ref name="Ibn Nadim1"/>
Buku kuwiiku mbahas 10 ''wacana'' mbahas bab kang beda:<ref name="Ibn Nadim1"/>
# Kitab suci umat [[Islam]], [[Yahudi]] lan [[Kristen]], kang dihubungaké karo [[Al Qur'an]] lan [[Hadis]]t
# Mbahas tata bahasa lan filologi
 
Artikel utawa wacan cekak isiné (kajaba wiwitan lan bab kapisan saka wacan pisan saka ''script'' lan huruf kang beda) nganggo basa [[Arab]] terjemahan saka bassa [[Yunani]], [[Siria]] lan basa liyané.<ref name="Ibn Nadim1"/>
Khutbah saka Ibnu al Nadim isiné bab asal usul [[filsafat]] (nalika kauripan [[Plato]] lan [[Aristoteles]]), asal usul Buku Seribu satu malam, pamikiran tentang [[piramida]], pendapat tentang [[sihir]], sihir, [[takhayul]], sarta ilmu [[kimia]] lan liya-liyané.<ref name="Ibn Nadim1"/>
 
== Cathetan Suku ==
63.840

besutan