Ostrali: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: Éropah using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (→‎top: Éropah using AWB)
Nagara tanggané antara liya: ing sisih lor [[Indonésia]], [[Timor Wétan]], lan [[Papua Nugini]], ing sisih lor-wétan [[Solomon Islands]], [[Vanuatu]], lan [[New Caledonia]] lan ing sisih kidul-wétan [[Selandia Anyar]].
 
Dharatan Australia wis didunungi manungsa luwih saka 42,000 taun déning [[Pedunung asli]].<ref>[http://news.softpedia.com/news/Both-Aborigines-and-Europeans-Rooted-in-Africa-54225.shtml Pedunung Asli (Aborigin) Australia lan Asal EropahÉropahhh ing Afrika - 50,000 taun kapungkur]</ref> Sawisé ditekani sacara sporadis déning para nelayan saka lor lan sabanjuré ditemokaké déning wong [[EropahÉropahhh]] yaiku panjelajah [[Walanda]] ing taun [[1606]],<ref>MacKnight, CC (1976).''Lelaku menyang Marege: ''Macassan Trepanger'' ing Australia Lor.'' Melbourne University Press</ref> separo tlatah bagéan wétan sabanjuré di akoni déning [[Karajan Inggris]] ing taun [[1770]] lan wiwitané kanggo nampung wong ukuman ''[[penal transportation]]'' minangka bagéan saka koloni [[New South Wales]], wiwit tanggal [[26 Januari]] [[1788]].
Nalika cacahing padunung tansaya akèh, tlatah anyar wiwit dibukak ing abad ka-19, yaiku lima dhaerah otonom koloni Inggris.
Ing tangal [[1 Januari]] [[1901]], enem koloni gabung dadi [[Federasi Australia|federasi]], lan Persemakmuran Australia banjur kawangun. Wiwit dadi federasi, Australia nganut sistem politik dhémokrasi liberal lan tetep jroning Persemakmuran utawa [[Commonwealth realm]]. Ibukuthané yaiku [[Canberra]], dumunung ing ''[[Australian Capital Territory]]'' (ACT). Pedunungé ana 21 yuta jiwa, lan akèh-akèhé ngumpul ing kutha-kutha [[Sydney]], [[Melbourne]], [[Brisbane]], [[Perth, Western Australia|Perth]], lan [[Adelaide]].
62.951

besutan