Universitas: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
c
Éropah using AWB
c (Bot: Migrating 118 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q3918 (translate me))
c (Éropah using AWB)
{{Pendhidhikan ing Indonésia}}
'''Universitas''' iku [[pawiyatan luhur]] utawa ''perguruan tinggi'' sing nyelenggarakaké [[pendhidhikan akademik]] lan/utawa [[pendhidhikan vokasi|vokasi]] jroning kawruh (''ilmu pengetahuan''), tèknologi, lan/utawa seni lan yèn ngebaki syarat bisa nyelenggarakaké [[pendhidhikan profèsi]]. Tembung universitas asal saka [[basa Latin]] sing tegesé ''umum lan menyeluruh''.
 
== Sajarah ==
Universitas ing donya kulon pisanan yaiku sawijining [[Akademi]] sing diadegaké taun [[387 SM]] déning filsuf Yunani [[Plato]], lan para siswané diajari [[filsafat]], [[matématika]], lan [[olah raga]].
 
Universitas-universitas sing paling wiwitan diadegaké ing [[EropahÉropah]]:
* [[Universitas Magnaura]] ing [[Konstantinopel]] jroning [[Kekaisaran Bizantium]], saiki [[Istanbul]], [[Turki]] taun [[849]] déning bupati Bardas ing jaman Kaisar Michael III
* [[Universitas Preslav]] ing [[Bulgaria]] lan [[Universitas Ohrid]] ing [[Makedonia]] jroning [[Kakaisaran Bulgaria]] ing abad ka-9
62.958

besutan