Mark Twain: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎Cathetan suku: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|pt}} (2) using AWB (10903))
c (→‎top: éjaan using AWB)
'''Samuel Langhorne Clemens''' ({{lahirmati||30|11|1835||21|4|1910}}), luwih dikenal miturut jeneng sesinglon '''Mark Twain''', yaiku [[novelis]], [[penulis]], lan [[guru]] kabangsan [[Amérika Sarékat]].<ref name="internet1">{{en}}[http://www.online-literature.com/twain/ Mark Twain](25 Juli 2011)</ref> Karyané kang paling terkenal yaiku ''[[The Adventures of Huckleberry Finn]]'', ''[[The Adventures of Tom Sawyer]]'', ''[[The Prince and the Pauper]]'', ''[[A Connecticut Yankee in King Arthur's Court]]'' lan buku non-fiksi kang judhulé, ''[[Life on the Mississippi]]''.<ref name="internet1"/>
 
Mark Twain dilahirké ing taun 1835.<ref name="internet1"/> Mark digedhèké ning [[Hannibal]], [[Missouri]], kutha cilik ing pinggir kali [[Mississippi]], ing [[Amérika Sarékat]].<ref name="internet1"/> Nalika remaja dhéwéké seneng [[kapal]]-kapal uap kang liwat ana ing kali gedhé kang ana ing Amerika Serikat kuwiiku.<ref name="internet1"/>
 
Nalika isih nom, Twain wis kerja dadi juru cétak ing percétakan, lan uga nulis ing koran.<ref name="internet2">{{en}}[http://www.brainyquote.com/quotes/authors/m/mark_twain.html Mark Twain](25 Juli 2011)</ref> Minangka nom-noman kang nembé umur las-lasan, Twain wis dadi [[nakhoda]] kapal kali lan 4 taun ning kali Mississippi.<ref name="internet2"/>
 
Nalika [[Perang Sadulur Amérika]] pecah ing taun 1860, Mark pindhah menyang dhaérah kulon yaiku [[California]].<ref name="internet2"/> Nalika kuwiiku dhéwéké wiwit ganti jeneng dadi "''Mark Twain''" kang tegesé "''rong dhepa jeroné''".<ref name="internet2"/> Kuwi yaiku istilah kang dienggo para awak kapal nalika ngukur jeroné banyu.<ref name="internet2"/>
 
==Cathetan suku==
62.958

besutan