Tokyo: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (éjaan using AWB)
|'''Ibu kota [[distrik khusus]]'''||[[Shinjuku]]
|-
|'''[[Daftar wilayahwewengkon di Jepang|WilayahWewengkon]]'''||[[Kanto]]
|-
|'''[[Pulau]]'''||[[Honshu]]
|-
|'''[[WilayahWewengkon|Luas wilayahwewengkon]]'''||2.187,08 [[km²]] (45)
|-
| - '''% air''' ||1,0%
|colspan="2" style="text-align:center; background:none;"|[[Gambar:Japan_tokyo_map_small.png|200px]]
|}
'''Tokyo''' (東京; ''Tōkyō'', [[harafiah]]: ibukitha wétan) punika [[ibukitha]] [[Jepang]] sekaligus tlatah ingkang paling padhet ing Jepang, sarta dhaerah [[metropolitan]] paling ageng ing donya dipun tingal saking cacah pedunungipunpadunungipun (33.750.000 ing kitha lan tlatah sakubengipun).
 
Watawis 12 yuta pedunungpadunung manggèn ing Tokyo lan atusan èwon sanèsipun wongsal-wangsul saben dinten saking tlatah sakubengipun kanggé nyambut damel utawi dagang ing Tokyo. Tokyo punika pusat politik, ékonomi, budhaya lan akademis ing Jepang sarta panggénan istana [[kaisar Jepang]] lan kursi pamaréntahan nagari, sekaligus minangka pusat bisnis lan finansial utami tlatah [[Asia Wétan]].
 
Tokyo anggadhahi sakedhik gedhung pencakar langit tinimbang kitha sanès ingkang saukuran, amargi wontenipun tatacara konstruksi [[gempa bumi]]. Wangunan di Tokyo kathahipun arupi apartemen tingkat andhap (6 ngantos 10 lantai) lan griya kaluwarga ingkang alit. Tokyo ugi minangka lokasi [[Transportasi di Tokyo|sistem transportasi massal ingkang paling kompleks sadonya]], lan misuwur déning jam-jam sibukipun ingkang padhet.
Miturut yuswa ([[2002]]):
* Laré alit (0-14): 1,43 juta (12%)
* PedunungPadunung ingkang nyambut damel (15-64): 8,5 juta (71,4%)
* PedunungPadunung senior (65+): 1,98 juta (16,6%)
 
Populasi penduduk manca: 327.000 (2001)
62.958

besutan