Padunung: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
yaiku -> ya iku, miturut Bausastra Jawa Balai Bahasa Yogyakarta, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB
c (éjaan using AWB)
c (yaiku -> ya iku, miturut Bausastra Jawa Balai Bahasa Yogyakarta, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
* Wong sing sacara hukum '''duwé hak''' manggon ing dhaérah kasebut, utawa nduwèni surat resmi kanggo manggon ing kana, nanging milih manggon ing dhaérah liya.
 
Jroning èlmu [[sosiologi]], padunung yaikuya iku kumpulan manungsa kang ngenggoni wewengkon [[geografi]] lan [[ruang]] tinamtu.
 
Masalah-masalah bab padunung disinaoni ing èlmu '''[[Demografi]]'''. Manéka warna aspèk perilaku manungsa disinaoni ing [[sosiologi]], [[ékonomi]], lan [[geografi]]. Demografi akèh dianggo ing babagan [[pemasaran]], sing gegandhèngan raket karo unit-unit ékonomi, kayadéné pengècèr nganti pelanggan potensial.
[[Kapadhetan padunung]] diitung kanthi: mara cacahing padunung karo jembar wewengkon sing dipanggoni.
Sawetara pengamat masarakat percaya yèn konsèp kapasitas amot uga lumaku jroning nyinaoni bab padunung ing bumi, yaikuya iku padunung sing ora kakontrol bisa nyebabaké [[katastrofi Malthus]]. Sawetara pengamat liyani ora percaya marang panemu iki. Grafik ing ngisor nuduhaké [[mundhaké logistik]] padunung.
 
Nagara-nagara cilik biasané nduwèni kapadhetan padunung paling dhuwur, ing antarané: [[Monako]], [[Singapura]], [[Vatikan]], lan [[Malta]]. Nagara gedhé sing nduwèni kapadhetan padunung dhuwur antara liya [[Jepang]] lan [[Bangladesh]].
18.000

besutan