Iran: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB
c (→‎top: mbenakaké éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
Iran wewatesan karo [[Azerbaijan]] (500 km) lan [[Armenia]] (35 km) ing lor-kulon lan [[Laut Kaspia]] ing lor, [[Turkmenistan]] (1000 km) ing lor-wétan, [[Pakistan]] (909 km) lan [[Afganistan]] (936 km) ing wétan, [[Turki]] (500 km) lan [[Irak]] (1.458 km) ing kulan, lan perairan [[Teluk Persia]] lan [[Teluk Oman]] ing kidul.
 
Ing taun [[1979]], sawijining [[Révolusi Iran]] sing dipimpin [[Ayatollah Khomeini]] ngedegaké sawijining [[Républik Islam]] [[Teokrasi|teokratis]] saéngga jeneng jangkepé Iran saiki yaikuya iku '''Républik Islam Iran''' (جمهوری اسلامی ایران).
 
Ibu kutha Iran yaikuya iku [[Teheran]]. Nagara iki nduwé padunung kurang luwih 60 yuta jiwa lan jembaré ana ... km².
 
== Pamérangan administrasi ==
18.000

besutan