Wrocław: Béda antara owahan

9 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (éjaan using AWB)
| Jembar: || 292,9 [[kilometer persegi|km²]]
|- style="background: #ffffff;"
| [[PedunungPadunung]]: || 635.932 jiwa <small>31 Desember 2005</small>
|- style="background: #ffffff;"
| Pelat nomor kendaran motor: || <tt>DW</tt>
| Walikutha: || Rafał Dutkiewicz
|}
''' Wrocław ''' (pocapané [{{IPA|'vrɔtswaf}}]; [[basa Jerman|Jerman]]: '''''Breslau''''') iku kutha sing paling gedhé kaping papat ing Polandia yèn ditilik saka cacahé pedunungépadunungé. Cacahé ana mèh 640.000 jiwa. Kutha iki ibukuthakutha krajan ''[[Województwo dolnośląskie]]'' (provinsi Silesia Ilir). Saliyané iku kutha iki pusat Kauskupan Agung lan Diocese Protestan. Ing kutha iki uga akèh sekolah-sekolah dhuwur lan universitas, lembaga-lembaga sains saha akèh téater serta muséum. Kutha iki pusat budaya Silesia. Ing Wrocław akèh pabrik-pabrik mesin lan métal.
 
Wrocław papané ana ing pinggiring kali [[Oder]] (Odra). Kutha iki dibagi dadi rong bagéyan déning kali iki.
== Sajarah ==
[[Gambar:Wratislauia Breßlaw Breslau 17.Jh.jpg|thumb|left|300px|Breslau ing Abad kaping 17]]
Kutha iki nduwé sajarah dawa lan dikuwasani nagara sing béda-béda. Saka taun [[1919]]–[[1945]] Wrocław iku dadi ibukuthanékutha krajanné provinsi Prusia, [[provinsi Niederschlesien]].
 
Ing pungkasané [[Perang Donya II]], kutha iki dibedhah déning [[Tentara Abang]] [[Uni Sovyet|Uni Sovyèt]] lan sawisé taun 1945 diserahaké marang Polandia, dadi kompènsasi tlatah Polandia ing sisih wétan sing dicaplok Uni Sovyèt ([[Belarus]] lan [[Ukraina]]). PedunungPadunung Jerman ing kutha iki padha diusir kabèh, sanadyan sawisé iku isih ana wong Jerman manggon ing kutha iki. Kutha iki banjur dileboni wong-wong saka Polandia, utamané saka kutha [[Lwów]] sing dicaplok Uni Sovyèt.
 
== Klub-klub OlahragaUlah raga ==
 
* [[Śląsk Wrocław]] - 1947 r., league: [[Ekstraklasa]] http://www.slaskwroclaw.pl/index.dhtml
63.098

besutan