Ékuador: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
'''Républik Ékuador''' iku sawijining [[nagara]] ing [[Amérika Kidul]] bagéyan lor-kulon, wewatesan karo [[Kolombia]] ing [[lor]], karo [[Peru]] ing wétan lan kidul, lan karo [[Samodra Pasifik]] ing kulon. Nagara iki uga klebu [[Kapuloan Galapagos]] (Nusantara Colón) ing Pasifik, watara 965 km sisih [[kulon]] pulo utama. Ekuador ana ing [[khatulistiwa]] (''Ecuador'' iku [[basa Spanyol]] kanggo "khatulistiwa") lan duwé wewengkon wiyaré 272.045 km².
 
[[Quito]] iku ibu kutha Ekuador. Républik Ekuador arupa salah siji saka telung nagara sing muncul saka tibané [[Gran Colombia]] taun [[1830]] (liyané yaikuya iku [[Kolombia]] lan [[Venezuela]]).
 
== Pirsani uga ==
18.000

besutan