Polifenol: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
[[Gambar:Tannic acid.svg|thumb|250px|Susunan molekul Polifenol ing tetanduran]]
 
'''Polifenol''' ''(poliphenol)'' yaikuya iku klompok bahan [[kimia]] kng ndarbèni luwih saka siji unit [[fenol]] saben [[molekul]].<ref name="internet1">{{id}}[http://bumbata.co/18696/tips-antioksidan-8-manfaat-polifenol-untuk-kesehatan/ Manfaat Polifenol](diundhuh 7 Januari 2013)</ref> Polifenol ditemokaké kanthi alami ing [[tetanduran]].<ref name="internet1"/> Polifenol migunani kanggo mènèhi werna ing tetanduran, tuladhané werna [[godhong]] nalika alum utawa arep gogrog.<ref name="internet1"/> Polifenol alami uga ngayomi tanduran nglawan [[patogen]], [[parasit]], lan [[predator]].<ref name="internet2">{{id}}[http://kamuskesehatan.com/arti/polifenol/ kamus Kesehatan, Arti Polifenol](diundhuh 7 Januari 2013)</ref> Jinis polifenol kang paling asring ditemokaké ing tetanduran yaikuya iku [[flavonoid]], [[asam fenolat]], [[catechin]], [[anthocyanin]], [[isoflavin]], [[quercetin]], lan [[resveratrol]].<ref name="internet1"/> Wis akèh penelitiyan kang njlèntrèhaké yèn polifenol ndarbèni mupangat kanggo awak [[manungsa]].<ref name="internet1"/>
 
== Sumber Polifenol ==
 
Woh-wohan, jejanganan, lan [[teh]] kalebu panganan kang ngandhut akèh polifenol.<ref name="internet1"/> [[Stroberi]], [[blackberry]], [[apel]], [[delima]], [[anggur]], [[pir]], lan [[plum]] kalebu woh-wohan kang ngandhut polifenol kang dhuwur.<ref name="internet1"/> Déné jejanganan kang ngandhut polifenol yaikuya iku [[kubis]], [[brokoli]], [[bawang]], [[peterseli]], lan [[seledri]].<ref name="internet1"/> Kajaba kuwi, polifenol bisa ditemokaké ing [[anggur abang]], [[kopi]], [[teh]], [[coklat]], [[minyak zaitun]], [[kacang-kacangan]], [[kenari]], [[mete]], [[hezelnut]], [[pecan]], lan [[kacang brol]].<ref name="internet1"/>
 
== Mupangat ==
 
Sawatara polifenol nduwé mupangat wigati banget, kayata [[flavon]], [[flavonoid]], lan [[isoflavon]] kang dimagertèni nduwèni sipat [[antioksidan]].<ref name="internet1"/> Antioksidan iki dipracaya nduwe khasiat ningkataké kemampuan [[anti-inflamasi]] lan kanggo kekebalan awak.<ref name="internet1"/> Kandhutan [[antioksidan]] ing polifenol bisa netralaké radhikal bébas kang nduwé èfèk ngrusak sèl-sèl lan jaringan awak lan uga bisa ngalang-ngalangi prosès dadi tuwa amarga radhikal bébas kasebut.<ref name="internet1"/> Polifenol uga nguwataké sistem kekebalan awak kanggo njaga kasarasan lan nyegah tuwuhé [[penyakit]].<ref name="internet1"/>
 
 
 
 
== Cathetan Suku ==
18.000

besutan