Samudra Atlantika: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (Éropah using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
Samudra iki awangun aksara S, mujur saka belahan bumi lor tekan belahan bumi kidul, kabagi loro déning [[garis khatulistiwa]] dadi Atlantika Lor lan Atlantika Kidul. Diwatesi déning [[Amérika Lor]] lan [[Amérika Kidul]] ing sisih kulon samudera lan [[Éropah]] lan [[Afrika]] ing sisih wétan samudra.
 
Samudra Atlantika kagandhèng karo [[Samudra Pasifik]], ing sisih lor bumi déning [[Samudra Arktik]] lan ing sisih kidul bumi déning [[Lintasan Drake]]. Hubungan gawéyan manungsa antara Samudra Atlantik karo Samudra Pasifik digawé liwat [[Terusan Panama]]. Wates antara Samudra Atlantik karo [[Samudera Hindia]] ing sisih wétan, diwatesi ing garis 20° Bujur Wétan. Wates antara Samudra Atlantik karo Samudra Arktik yaikuya iku garis saka [[Greenland]] menyang [[Svalbard]] ing sisih lor [[Norwegia]].
 
[[Gambar:Ireland-AtlanticOceanwithAranIsland.jpg|thumb|left|200px|[[Samudra Atlantik]] katon saka pesisir kulon [[Irlandia]] ing dina sing padhang.]]
18.000

besutan