Aténa: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
 
'''Aténa''' ([[basa Yunani|Yunani]]: Αθήνα ''Athína'', IPA /a'θina/) iku [[ibu kutha]] nagara [[Yunani]]. Pedhunungé ana 750.000 nanging ing tlatah métropolitan ana 4,0 yuta jiwa.
Athena uga asring disebut minangka asalé peradaban ''barat'' amarga rupa-rupa prestasi budayané ing [[abad ka-4]] lan [[Abad ka-5|k-5]] lan ndadèkaké sugih bangunan, monumen, lan karya seni kuno. Salah sijiné kang paling kondhang yaikuya iku [[Acropolis]] sing dadi salah sawijining bukti seni Yunani klasik. Rupa-rupa warisan budaya iki direnovasi nalika ngadhepi [[Olimpiade Athena 2004]].
== Transportasi ==
[[Gambar:Attica 06-13 Athens 20 View from Acropolis Hill - pano.jpg|thumb|left|300px|Panorama of parts of central Athens.]]
18.000

besutan