Voli: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB
c (éjaan using AWB)
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
== Lapangan permainan ==
 
Ukuran lapangan bola voli sing umum yaikuya iku 9 mèter x 18 mèter. Ukuran dhuwur nèt putra 2,43 mèter lan kanggo putri 2,24 mèter.
[[Garis]] wates serang kanggo pemain mburi 3 mèter saka garis tengah (sejajar karo jaring). Garis pinggir lapangan kandelé 5 cm.
 
Permainan iki dimainaké déning 2 tim sing saben tim dumadi saka 6 pamain lan dhisik-dhisikan nggayuh angka 25 luwih dhisik.
 
Jroning tim, ana 4 peran wigati, yaikuya iku ''tosser'' (utawa ''setter''), ''spiker'' (''smash''), ''libero'', lan ''defender'' (pemain bertahan). ''Tosser'' utawa pengumpan iku pemain sing tugasé ngumpanaké bal marang pemain liyané lan ngatur serangan. ''Spiker'' tugasé nyemès utawa nggebug bal supaya mlebu ing dhaérah lawan. ''Libero'' iku pemain bertahan sing bisa bébas mlebu metu (dhaérah serang), nanging ora kena ngayahi nyemès. ''Defender'' iku pamain sing bertahan kanggo nampa serangan lawan.
 
== Deleng uga ==
18.000

besutan