Karajan Manunggal: Béda antara owahan

11 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (Éropah using AWB)
c (éjaan using AWB)
footnotes = <sup>1</sup> Motto karajan ing Skotlandia iku ''Nemo Me Impune Lacessit'' ([[basa Latin]]: "Ora ana sing bisa mbebayani aku").<br /><sup>2</sup> Basa dhaérah liya sing dikenal minangka resmi:<br />ing [[Wales]]: [[Basa Wales]]; lan ing [[Skotlandia]]: [[Basa Gaelik Skotlandia]] wiwit UU taun 2004.<br /><sup>3</sup> Dibentuk minangka ''United Kingdom of Great Britain and Ireland''. Jenengé banjur diganti dadi ''United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland'' ing taun [[1927]].<br /><sup>4</sup> Ora resmi.<br /><sup>5</sup> [[ISO 3166-1]]-né iku GB.}}
 
'''Britania Raya''' utawa pepaké '''Karajan Manunggal Britania Raya lan Irlandia Lor''' ([[Basa Inggris|Inggris]]: ''United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland'') iku sawijining nagara ing bawana [[Éropah]]. PedunungéPadunungé cacahé kira-kira ana 56 yuta. [[IbuKutha kuthakrajan]]né iku [[London]]. Nagara iki kerep diarani [[Inggris]], nanging sajatiné aran iki kurang cocog amerga [[Inggris]] iku sawijining nagara bagéyan utawa diarani ''Home Nation'' ing [[basa Inggris]].
 
== Pamérangan administratif ==
Britania Raya dipérang dadi papat ''nagara'':
* [[Inggris]] mawa ibukutha kuthanékrajané [[London]]
* [[Wales]] mawa ibukutha kuthanékrajané [[Cardiff]]
* [[Skotlandia]] mawa ibukutha kuthanékrajané [[Edinburgh]]
* [[Irlandia Lor]] mawa ibukutha kuthanékrajané [[Belfast]]
 
== Jeneng Britania Raya jroning basa dhaérah ==
63.045

besutan