Kakrasana: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
[[Gambar : Krakasana.JPG|thumb|120px|Krakasana]]
'''Krakasana''' ya iku putra pambayun utawa pambarep saka Prabu [[Basudéwa]]. Wiwit cilik mula seneng olah èlmu kanuragan lan sawisé bisa ngalahaké [[Kangsa]] (putra Dèwi [[Maérah]] patutan saka raseksa, Krakasana marisi tahta lan jumeneng nata ing [[Mandura]] kanthi gelar Prabu [[Baladewa]]. Pusakané Krakasana ana 3 ya iku [[Nanggala]], [[Alugara]] lan Kyai [[Puspadhenta]] sing awujud kéwan [[gajah]]. Karosane ngedab - edabi. Kuwat njebol wit sawo sing pinuju awoh. gajah diantem sirahe, mati sanalika.
Nalika timure Kakrasana, negaranagara [[Mandura]] kaancam bebaya. Nalika semana, [[Kangsa]] ngancam kudu dadi ratu ing [[Mandura]]
 
==Silslilah kulawarga==
63.849

besutan