Plendhungan: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
[[Gambar:Hoquiam toy balloons.jpg|right|thumb|Pléndhungan]]
 
'''Pléndhungan''' jroning ([[basa Indonésia]] : Balon) ya iku wangun kantong [[fleksibel]] kang umumé ndhuweninduwèni isi [[gas]] kayata [[helium]], [[hidrogen]], [[nitrogen monoksida]] lan [[udara]], Wangun Pléndhungan ing jinisé ndhuweninduwèni mupangat kanggo [[elemen dekorasi]], minangka jinis liyané dimumpangatake tumuju ing babagan tartamtu.Pléndhungan kapisanan digawé saka bahan kang memper membran, uga asal-usulé saka [[kéwan]] (''animal bladder'').Pléndhungan ''modern'' digawé saka bahan sajinis [[karet]], [[lateks]], [[chloroprene]] uga [[nilon]]. Pléndhungan modern ditemukake déning panjenengané [[Michael Faraday]] ing [[taun]] [[1800]]-an, minangka proses produksi Pléndhungan durung kadadean nganthi akhir taun 1930-an.
 
== Pranala jaba ==
63.849

besutan