Wulung: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (Bot: Nyingkiraké br:Águila (strong connection between (2) jv:Elang and br:Erer), cv:Ăмăрткайăк (strong connection between (2) jv:Elang and cv:Ăмăрткайăксем))
c (éjaan using AWB)
}}
 
'''Elang''' ([[basa Inggris]]: ''eagle'') punika salah setunggaling [[sato kewan|kéwan]] ingkang wonten ing [[Indonesia|Indonésia]].
 
== Ciri-ciri ==
Elang punika mlebet kéwan [[getih]] panas, gadhah sewiwi lan awak ingkang katutup dening wulu pelepah. Amargi lumebet ing klompok peksi, elang tangkar-tumangkar kanthi cara nigan. Tigannipun kabungkus déning cangkok ingkang atos. Tigan-tigan punika dipunsimpen ing lebet susuh ingkang dipundamel déning elang piyambak. Salajengipun tigan-tigan punika dipunengkremi ngantos netes. Elang njagi anakipun ngantos saged mabur.
 
Elang punika kéwan pamangsa. Panganan utami elang inggih punika kéwan [[mamalia]] alit kados [[tikus]], [[bajing]] lan [[pitik]]. Wonten sabagéyan elang ingkang nangkep [[iwak]] lan dipundadosaken panganan utami. Cucuk elang mbotenboten wonten wajanipun nanging nggadhahi wangun béngkong lan kiyat sanget kagem ngoyak daging mangsa. Peksi punika ugi ndarbèni setunggal pasang suku ingkang kiyat/kukuh lan [[kuku]] ingkang landhep kanggé nyengkerem mangsa. Elang ugi ndarbèni daya pandelengan ingkang permana kanggé mburu mangsa saking let ingkang tebih.
 
Elang ndarbèni [[sistem ambegan]] ingkang saé lan saged kanggé nyimpen [[oksigen]] ingkang kathah. Oksigen punika dipunperloaken wanci mabur. [[Jantung]] peksi elang wonten sekawan bilik kados [[menungsa]]. Bilik nginggil dipuntepangi kanthi sebutan [[Jantung|atrium]] lan bilik ngandhap dinpuntepangi kanthi sebutan [[Jantung|ventrikel]].
63.805

besutan