Louis XVI saka Prancis: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 73 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q7732 (translate me))
c (éjaan using AWB)
==Biografi==
Louis XVI inggih punika ingkang paling barep saking sederek-sederekipun, piyambakipun gadhahi takdir dados Raja Perancis.
Sinaosa piyambakipun inggih punika mahasiswa ingkang sae lan pinter, piyambakipun mbotenboten siap dados [[Raja]]. Piyambakipun menawi tiyang ingkang isinan, kirang gadhahi tanggung jawab. Sawekdal umur 15 taun, Louis-Agustus krama kaliyan [[Marie Antoinette]]. Sawekdal punika [[Maria Antonia]] tasih umur 14 taun inggih punika saking [[Austria]], [[Archduchess Habsburg]]. Kramanipun punika minangka prajanjen politik antawisipun [[Bourbon]] ([[Prancis]], [[Spanyol]], [[Parma]], [[Napoli]], lan [[Sisilia]]) lan [[Habsburg]] ([[Austria]] Kekaisaran Dinasti: [[Austria]], [[Bohemia]], [[Hongaria]], [[Toscana]]).
 
Sepasang punika ingkang tasih alit lan mbotenboten gadhahi komitmen kagem gesang sesarengan. Sedaya tiyang ing [[Perancis]] sampun ngertos menawi pasangan punika mbotenboten sami-sami tresna lan mbotenboten akur. Ing tanggal [[11]] [[Juni]] [[1775]] sanesipun simbahipun seda, Louis Agustus dipundadosaken Louis XVI. Piyambakipun dados raja rikala umur [[20]] taun.<ref>{{en}}[http://bastille-day.com/biography/LouisXVI-Biography bastille-day.com(dipuntingali tanggal 2 Oktober 2011)</ref>
 
==Cathetan Suku==
{{reflist}}
 
{{stub}}
[[Kategori:Raja Louis]]
[[Kategori:Raja saking Perancis]]
 
 
{{stub}}
63.840

besutan