Aktuator Tenaga Pneumatik: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (4) using AWB)
c (éjaan using AWB)
'''Aktuator Tenaga Pneumatik''' utawa aktuator Pnèumatik dasaré mèmper kaliyan [[Aktuator Tenaga Hidrolik]], ya iku nganggé konsèp panggerak [[Fluida]] (cairan) kanggo sistem gubahaé. Aktuator pnèumatik nganggo komprèssi udara lan gas, bèdha kaliyan hidrolik sing nganggo [[oli]]. Keuntungan nganggo pnèumatik ya iku kemudahan ing nyediakaké tenaga utawa [[Torsi]] sing gedhi mlebu tenaga ing sakdurungé nyimpen tenaga iki ing bentuk komprèsi.
 
Aktuator Pnèumatik gubah ènergi (biasané komprèsi udara utawa gas) dadi gubahan mekanikal. gèrakan iki sagetsaged muter utawa liniér, gumantung jininsing aktuator. beberapa jinising aktuator pneumatik, ya iku:
 
*Tie Silinder tabung
* Generator Vakum
 
Aktuator pnèumatik terdiri saka [[Piston]], tabung silinder (silinder), katup lan port. Piston ditutup karo diafragma, utawa sègel sing njaga udara ing ndhuwur tabung (silinder), piston berfungsi kanggo neken udara mlebu diafragma mengisor, gerak ing ngisore piston.<ref name="Aktuator Pneumatik">{{cite web |url=http://en.wikipedia.org/wiki/Pneumatic_actuator |title=Aktuator Pneumatik |accessdate=2013-01-12}}</ref> Aktuator Pneumatik biasané ndhuwèni 1 tempat kanggé lubang udara, isa ndhuwur, isa ngisor gumantung kabutuhané. katup mbutuhaké sitik tekanan kanggĥ panekanan luwih. saya gedhi piston sing dianggo lan silinderé, saya gedhi uga tenaga (output) kasilé. Nduwèni piston sing gedhi uga apik kanggo tekanan sing luwih gedhi lan udara sing luwih sitik.<ref name="Aktuator Pneumatik"/> tekanan sing nganggo udara sitik waè nalika pistoné gedhi isa ngerusak sillinder paralon, mula biasané silinder (tabung) nganggo bahan dasar wesi. 100 kPa tenaga tekanan piston isa ngangkat mobil cilik (nganti 1000 lbs / 453,5 Kg) lan iki nganggoné katup pnèumatik cilik. Nanging, nalika tenaga kasilé gedhi lan silinderé cilik, sistem kuwiiku isa ngerusak silinder.<ref name="Aktuator Pneumatik"/>
 
== Silinder Pnèumatik ==
* Piston
* Lubang kanggo saluran mlebu lan metu sistem komprèsi.
lubang kanggo saluran piston kuwiiku transmisi daya isa dilakoaké. menawa komprèsi lubang sisih tengen luwih dhuwur tinimbang sish kiwa maka piston gubah ning sisih kiwa, padha uga sawaliké.
 
Aktuator jininsing silinder kuwiiku biasané dianggo nganggo kompréssor, ing industri robotika, aktuator iki dianggo dèning robot angkat abot, utawa robot prèss, mula silinderé gedhi lan uga tenagané luwih saka 1000 kPa.
 
== Uga ndelok ==
63.637

besutan