Askariasis: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (éjaan, replaced: dokter → dhokter (3) using AWB)
c (éjaan using AWB)
}}
 
'''Askariasis''' yakuwiyaiku lelara [[parasit]] kang disebabaké deningdéning [[Nemathelminthes]] ''Ascaris lumbricoides''. Askariasis yakuwiyaiku lelara kaping pindo paling sering ditemuni merga makhluk parasit.
 
== Hospes lan distribusi ==
Hospes utawa inang saka Askariasis yakuwiyaiku [[manungsa]]. Ning [[manungsa]], larva ''Ascaris'' bakal dadi dewasa lan bisa nganakaké kopulasi sarta akiré ngendhog.
 
Lelara ini sipaté [[kosmopolitan|kosmopolit]], bakal ditemuni ning saluruh donya. Prevalensi askariasis kira-kira 70-80%.
63.849

besutan