Deep Purple (band): Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (→‎Sèjarah Tilawas: Éropah using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
}}
 
'''Deep Purple''' yaikuya iku band ingkang ngasta aliran [[hard rock]]. Dening iku, Inggris dadi nagari pamados aliran [[heavy metal]] amargi ana Deep Purple, [[Led Zeppelin]], lan [[Black Sabbath]].<ref>{{Cite book |last=McWhirter |first=Ross |title=Guinness Book of World Records |year= 1975 |edition=14 |publisher=Sterling Pub. Co. |page= 242 |url= http://books.google.com/books?id=Rv26phaJLUAC&q=Deep+Purple+loudest+intitle:Guinness&dq=Deep+Purple+loudest+intitle:Guinness|isbn= 978-0-8069-0012-4}}</ref> Sejarah Deep Purple nalika didamel kaliyan [[Jon Lord]]<ref name="Curtis">Thompson, Dave. [http://www.allmusic.com/artist/chris-curtis-p67960/biography Chris Curtis Biography] Allmusic. Retrieved 6 Februari 2013</ref> ingkang sapaninggalé The Flowerpot Man magepokan karo Chris Curtis, lan pangusaha produser musik, Tony Edwards. John Lord iku tiyang composer, kathah lagu-lagu ing Deep Purple didamel kaliyan Jon Lord, piyambake uga kiblate band iki. Nalika Desember 1967, Curtis ngajak [[Ritchie Blackmore]] nalika iku tasih nyambut gawé ing Jerman kaliyan Neil Christian And The Crusaders.
<ref>Jeb Wright [http://www.classicrockrevisited.com/interviewIANGILLAN09.htm The Naked Truth: An Exclusive Interview with Deep Purple’s Ian Gillan] ''Classic Rock Revisted''</ref>
 
18.000

besutan