Kolésterol: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: Yaiku → Ya iku using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: sehat → séhat using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: Yaiku → Ya iku using AWB)
| doi = 10.1038/lipidmaps.2009.3
| url = http://www.lipidmaps.org/update/2009/090501/full/lipidmaps.2009.3.html
}}</ref> YaikuYa iku sawijing [[lipid]] kang awujud molekul [[lemak]] utawa kang meh padha. Kolesterol ya iku jenis khusus lipid kang disebut [[steroid]]. Steroids ya iku lipid kang nduwéni [[struktur kimia]] khusus. Struktur iki asalé saka 4 ali-ali [[atom]] [[karbon]].
 
Steroid liyané kalebu steroid [[hormon]] kayata [[kortisol]], [[estrogen]], lan [[testosteron]]. Nyatané,kabéh hormon steroid digawé saka owahan-owahan ''struktur dasar'' kimia kolesterol. Nalika gawé sawijiné molekul saka ngubahan molekul kang luwih gampang, para [[ilmuwan]] nyebut ''sintesis''.
18.000

besutan