Fosfolipid: Béda antara owahan

41 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 40 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q186915 (translate me))
c (éjaan using AWB)
{{rapèkaké}}
{{Inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
[[Gambar:Phospholipid.svg|thumb|150px|Fosfolipid]]
[[Gambar:phospholipid_structure.png|thumb|185px|Kelompok molekul polar, di perlihatkan dengan warna merah.{{br}} '''U''' dindikasi mengandung bagian molekul [[hidrofobik]], di perlihatkan dengan warna biru.]]
[[Gambar:Phosphatidyl-Choline.svg|thumb|185px|[[Fosfatidil kolin]] adalah komponen utama [[lesitid]], yang juga merupakan sumber [[kolin]] dalam sintesis asetilkolin dalam kolinergik neuron]]
 
'''Fosfolipid''' utawi ''phospholipid'' inggih punika [[glisérida]] ingkang ngandung [[fosfor]] ing béntuk [[Èstér]] asam [[fosfor]]. Punia fosfolipid sagéd dipunwastani [[[fosfogliserida]]. <ref>Sumber: http://id.shvoong.com/tags/fosfolipid/#ixzz28fjOQHpp</ref>(dipununduh Tanggal 9 Oktober 2012)
Fosfolipid inggih punika suatu [[glisèrida]] ingkang ngandung [[fosfor]] ing béntuk [[Èstér]] asam [[fosfor]]. <ref name="ftpitp09.blogdetik.com">http://ftpitp09.blogdetik.com/files/2010/05/struktur-dan-klasifikasi-lipid.pdf</ref>(dipununduh Tanggal 9 Oktober 2012)
fosfolipid inggih punika kalih asam lémak lan gugus [[fosfat]] ingkang gégayutan kaliyan molékul [[gliserol]]. Komponén utami mémbran biologi. <ref>http:// name="ftpitp09.blogdetik.com"/files/2010/05/struktur-dan-klasifikasi-lipid.pdf</ref>(dipununduh Tanggal 9 Oktober 2012)
fosfolipid inggih punika suatu [[glisarida]] ingkang ngandung [[fosfor]] ing béntuk [[Èstér]] asam [[fosfot]]. Sakménika fosfolipid inggih punika [[fosfoglisèrida]]. Sényawa-sényawa ing golongan [[fosfoglisérida punika sagéd dipuntingali dados [[dérivat]] asam alfa [[fosfatidat]]. Gugus ingkang dipunikutikaliyandipupunikatikaliyan asam [[fosfatidat]] antawisipun [[kolin]], [[Ètanolamina]], [[sèrin]] saha [[inositol]]. Ing punika sényawa kalébét fosfolipid inggih punika [[fosfatidiletanolamina]], [[fosfatidelserin]] saha [[fosfatidilinositol]].
 
== Sifatipun ==
 
{{Reflist}}
 
 
{{biokimia-stub}}
62.958

besutan