Moluska: Béda antara owahan

24 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
c (éjaan using AWB)
| image = Caribbean reef squid.jpg
| image_width = 200px
| image_caption = Cumi-cumiNus Karibia, ''Sepioteuthis sepioidea''
| regnum = [[Animalia]]
| phylum = '''Mollusca'''
[[Scaphopoda]]{{br}}
[[Gastropoda]] (siput-siputan){{br}}
[[Cephalopoda]] (gurita, cumi-cuminus, dan sotong){{br}}
† [[Rostroconchia]]{{br}}
† [[Helcionelloida]]{{br}}
{{wikispecies|Mollusca}}
 
'''Moluska''' (filum '''Mollusca''', saka [[basa Latin]]: ''molluscus'' = empuk) minangka [[kéwan]] [[blastosel|triploblastik]] [[selom]]ata sing awaké empuk. Jroning filum iki kalebu kabèh kéwan empuk mawa cangkang utawa ora, kayadéné manéka jinis [[Gastropoda|siput]], [[kiton]], [[Bivalvia|kerang-kerangan]], sarta [[Cephalopoda|cumi-cuminus lan kerabaté]].
 
Moluska minangka [[filum]] paling gedhé kaloro jroning krajan [[kéwan]] sawisé filum [[Arthropoda]]. Wektu iki dikira-kira ana 75 èwu jinis, ditambah 35 èwu jinis jroning wangun [[fosil]]. Moluska urip ing [[segara]], [[banyu tawar]], [[payau]], lan [[dharat]]. Saka palung bawana ing segara nganti pagunungan sing dhuwur, malah uga gampang tinemu ing saubengé [[omah]].
 
=== Ukuran lan wangun awak ===
Ukuran lan wangun awak moluska iku akèh variasiné. Upamané, [[bekicot]] sing dawané mung sawetara [[milimèter]] kanthi wangun bunder lonjong. Nanging, ana uga [[cumi-cuminus]] raseksa kanthi wangun [[torpedo]] mawa swiwi sing dawané luwih saka 18m.
 
=== Strukur lan fungsi awak ===
63.801

besutan