Segara Florès: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  6 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (yaiku -> ya iku, miturut Bausastra Jawa Balai Bahasa Yogyakarta, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
c (éjaan using AWB)
'''Segara Flores''' nyakup 240,000&nbsp;km<sup>2</sup> banyu ing Samudra [[Samudra Pasifik Ocean|Pasifik Kidul]].<ref>[http://www.britannica.com/eb/article-9034623/Flores-Sea Britannica Online]</ref>. Sacara tèknis, tlatah iki minangka bagéan saka [[Samudra Pasifik]], wewatesan karo [[Samudra Hindia]].{{Fact|date=February 2007}}
 
Segara kang wewatesan karo segara iki yakuwiyaiku antara liya [[Segara Jawa]] (kulon), [[Segara Bandha]] (wétan), [[Segara Sawu]] (kidul-kulon), [[Selat Makasar]] (lor-kulon), lan [[Samudra Hindia]] (kidul).
 
Pulo-pulo kang dadi wates segara iki yakuwiyaiku [[Kapuloan Nusatenggara]] lan [[Sulawesi]].
 
Pulo-pulo kang kang katong ing gambar NASA ing ngisor iki yakuwiyaiku: [[Tanahjampea]], [[Boneogeh]], [[Bonerate]], [[Kalaotoa]].
 
== Geografi ==
Paguyuban Hidrografi Internasional nyimpulake Segara Flores dadi salah sijiné segara kang dumunung ana ing wètan [[Kapuloan India]]. Paguyuban Hidrografi Internasional nyimpulake tapel wates kaperang dadi:
 
Ing [[Lor]]. PantaiPasisir Kidul Sulawesi saka titik kulon [[Teluk Laikang]] ({{coord|5|37|S|119|30|E|display=inline}}) ing [[Tanjung Lassa]] (120 ° 28'E).
 
Ing wètan. Tapel wates ing tlatah kulon segara Banda antarané Flores lan Sulawesi [garis saka titik kidul Flores ({{coord|8|04|S|122|52|E|display=inline}}) ing pulo Kalaotoa ({{coord|7|24|S|121|52|E|display=inline}}) lan ngelewati kapuloankang dumunung ing antarané titik kidul pulo selayar, ngelewati pulo iki lan nerabras ing selat tanjung Lassa Séulawesi ({{coord|5|37|S|120|28|E|display=inline}})].
 
Ing Kidul. PantaiPasisir Lor Flores, Komodo, Banta lan lurus ing Tanjong Naru titik wètan [[segara sumbawa]] ing sadawané pantaipasisir Lor ya iku [[Tanjung Sarokaja]] ({{coord|8|22|S|117|10|E|display=inline}}).
 
Ing Kulon . Diliwati [[garis]] saka Tanjung Sarokajaing pulo Paternoster Kulon ({{coord|6|33|S|118|49|E|display=inline}}) ing wètan segara pulo Postilijon ({{coord|6|33|S|118|49|E|display=inline}}) uga ing titik Kulon Teluk Laikang , Sulawesi.
63.848

besutan