Miss Riboet

Miss Riboet utawa kang kondhang kanthi nama Miss Riboet Orion ya iku jeneng sawijining perkumpulan Opera Komedi Stambul kang kondhang ing Jakarta ing era 1920-an. Ngadheg taun 1925, jeneng tokohe kang paling kondhang ya iku Miss Riboet. Nganti taun 1930-an Opera mau isih sangisoring pimpinan Tio Tik Djien, kang ora liya bojone Miss Riboet. Miturut Matthew Isaac Cohen ing bukune The Komedie Stamboel, nyatakaken pertunjukan Miss Riboet dudu manèh Komedi Stambul nanging Toneel Melajoe (sajeroning ejaan Walanda) utawa Drama Melayu.

Barkas:Kober-riboet.jpg
Makam Miss Riboet

RéferènsiBesut

Pranala njabaBesut