Tuduhaké menu pokok

Mount Everest

gunung ing Népal lan Cina, gunung dhuwur dhéwé sadonya, kanthi pucuk 8.848 mèter ing dhuwur palumahan segara
Everest
Everest kalapatthar crop.jpg
Puncak Everest dideleng saka Kala Patthar
Dhuwur: 8.850 m
(Urutan ka-1)
Koordinat: 27°59′16″N 86°56′40″E / 27.98778°N 86.94444°E / 27.98778; 86.94444
Letak: Perbatasan NepalTibet
Barisan pagunungan: Himalaya
Pencapai puncak pertama: 29 Mèi 1953 oleh Edmund Hillary lan Tenzing Norgay
Rute pendakian termudah: South Col (Nepal)

Mount Everest utawa Chomolungma utawa Qomolangma (basa Tibet: ཇོ་མོ་གླང་མ) utawa Sagarmatha (basa Nepali: सगरमाथा) iku gunung sing dhuwur dhéwé sadonya. Gunung iki papané ana ing pagunungan Himalaya antara Tibet lan Nepal. Dhuwuré ana 8.848 mèter.