Mugwort


Mugwort minangka jeneng umum kanggo sawetara spesies tanduran kembang aromatik ing genus Artemisia . Ing Eropa, mugwort asring nuduhake spesies Artemisia vulgaris, utawa mugwort umume. Nalika spesies liya kadhang diarani jeneng umum sing luwih spesifik, bisa uga diarani "mugwort" ing pirang-pirang konteks.

Godhong mugwort kanthi godhong runcing khas kanggo tanduran diwasa


Tanduran Minyak Mugwort ngemot thujone, sing beracun kanthi jumlah akeh utawa asupan dawa. Thujone uga ana ing Thuja plicata (cedar abang kulon), sing asale jenenge  asale. Rambute pucuk ing sisih ngisor godhong bisa dikethok lan digunakake minangka tinder sing efektif. [1] Kabeh bagean tanduran ngemot minyak esensial kanthi sifat serangga kabeh guna (utamane kanggo mateni larva serangga ). [2] [3] Iki paling apik digunakake ing infus sing ringkih, nanging panggunaan ing tanduran kebon ora disaranake, amarga bisa uga nyuda tuwuhing tanduran. [4] Mugwort digunakake kanthi terapi kanggo ngatasi rasa ngantuk. [5] digunakake minangka anthelminthic, mula kadhang kala dibingungake karo wormwood ( Artemisia absinthium ). Tanduran iki, diarani nāgadamanī ing basa Sanskerta, digunakake ing Ayurveda kanggo keluhan jantung uga rasa ora tenang, ora sehat, lan malaise umume. [6]

ReferensiBesut

  1. Johnson. C. P. The Useful Plants of Great Britain.
  2. Duke. J. A. and Ayensu. E. S. Medicinal Plants of China
  3. Allardice.P. A - Z of Companion Planting.
  4. Riotte. L. Companion Planting for Successful Gardening.
  5. Sarah., Raven (2011). Wild flowers. Buckley, Jonathan. London: Bloomsbury. ISBN 9781408813942. OCLC 756273214.
  6. Ramawat, K. G., Ed. (2004). Biotechnology of Medicinal Plants: Vitalizer and Therapeutic Enfield, New Hampshire: Science Publishers, Inc. 5.