Tuduhaké menu pokok

Mumbai, kala rumiyin kasebat Bombay, inggih punika ibukitha praja Maharashtra, ing India. Kanthi kang ndunungi watawis 13 yuta, Mumbai wujud kitha metropolis ingkang paling ageng ing India..[3] Dumunung wonten ing pesisir kilèn India, Mumbai gadhah pelabuhan alam ingkang lebet. Pelabuhan Mumbai nangani langkung setengah saking lalu lintas penumpang lan kargo India.[4]

Mumbai
मुंबई
Kota metropolitan
Pamaréntahan
 • Komisioner MunisipalSwadhin Kshatriya
Cacah warga (2010)
 • Kota metropolitan13,830,884
 • Urut pepadhet
  1. 1
 • Métro21,900,967
Situs wèbwww.mcgm.gov.in

Mumbai minangka ibukitha komersial lan hiburan ing India, lan dados markasipun institusi finansial ingkang wigati, kados ta Reserve Bank of India (RBI), Bombay Stock Exchange (BSE), National Stock Exchange of India (NSE) lan perusahaan sanèsipun Mumbai narik migran saking sakindhenging India sabab kathahing kasempatan kerja, lan lumayan inggilipun standar gesang wonten ing India., nanging kathah-kathahipun lajeng dhawah dados golongan miskin [5]. Kitha Mumbai minangka pusat Film India lan indhustri televisi, ingkang kondhang kanthi asma Bollywood. Mumbai ugi satunggiling kitha ingkang gadhah Taman Nasional Sanjay Gandhi National Park, ing salebetipun kitha.

Ugi pirsaniBesut

RéferènsiBesut

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng WG
  2. "India: metropolitan areas". World Gazetteer. Diarsip saka sing asli ing 28 February 2010. Dijupuk 10 March 2010. 
  3. "Mumbai: Population figures". World Gazetteer. Diarsip saka sing asli ing 2007-09-30. Dijupuk 2007-08-17. 
  4. Manorama Yearbook 2006
  5. Census india results (slums)

Wacan TerusanBesut

Pranala njawiBesut