Status nétral diakui      Status nétral tidak diakui      Mantan nagara nétral

Nagara nétral ya iku nagara kang ora mihak pihak ndi baé nalika ana perang, ngadohi supaya ora diserang pihak-pihak kang lagi perang. Kebijakan kenetralan nétral nalika konflik bersenjata. Konsep nétral ing konflik ora padha karo obahan non-blok.

Nagara nétral kang saiki ya iku:

  1. Austria
  2. Costa Rica
  3. Finlandia
  4. Irlandia
  5. Liechtenstein
  6. Swedia
  7. Swiss
  8. Turkmenistan

Nagara kang ngaku nétral nanging ora diakoni:

  1. Kamboja
  2. Moldova

Mantan nagara nétral:

  1. Bèlgi
  2. Laos
  3. Luksemburg
  4. Walanda

Pranala njabaBesut