Nemanja Matić

Nemanja Matić' (lair 1 Agustus 1988; umur 34 taun) inggih punika juru main bal-balan profésional saking Serbia ingkang main ing posisi glandhang lan samenika main ing klub Liga Primer Inggris Manchester United lan tim nasional Serbia.[3] Matic dipuntumbas Manchester United saking Chelsea kanthi regu 40 yuta poundsterling (kirang langkung 702,69 miliar rupiah).[4] Nganggé nomer pundhak 31, Matic mbéla Manchester United ngantos 30 Juni 2020.[4] Matic miwiti karir bal profésionalipun ing taun 2005 ing klub Jedinstvo Ub.[4] Kalih taun ing tim menka, Matic main ngantos 16 tetandhingan, sadéréngipun pindhah dhateng klub Košice.[4] Ing klub Košice, Matic main kanthi saé ing 70 pertandhingan nyithak 4 gol.[4]

Nemanja Matić
Nemanja Matić 27 September 2017 cropped.jpg
Matić main kanggé klub Manchester United ing 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Nemanja Matić[1]
Tanggal lair (1988-08-01) 1 Agustus 1988 (umur 34)[1]
Papan lair Šabac, SFR Yugoslavia
Dhuwur 1.94 m (6 ft 4 in)[2]
Posisi main Defensive midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester United
Angka 31
Karir nom
1993–1997 Vrelo
1997–2000 Obrenovac 1905
2000–2004 Red Star Belgrade
2004 Partizan
2004–2005 Jedinstvo Ub
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2007 Kolubara
2007–2009 Košice 70 (4)
2009–2011 Chelsea 2 (0)
2010–2011Vitesse (loan) 27 (2)
2011–2014 Benfica 56 (6)
2014–2017 Chelsea 121 (4)
2017– Manchester United 22 (0)
Tim nasional
2008–2010 Serbia U21 11 (2)
2008– Serbia 36 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20:35, 1 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 22:28, 9 October 2017 (UTC)

Pranala njawiBesut

RujukanBesut

  1. a b Hugman, Barry J., ed. (2010). The PFA Footballers' Who's Who 2010–11. Mainstream Publishing. p. 282. ISBN 978-1-84596-601-0.
  2. "Player Profile: Nemanja Matić". chelseafc.com.
  3. Pemain Premier League 2017-18: Nemanja Matic(dipunundhuh tanggal 9 Januari 2018)
  4. a b c d e Pemain Premier League 2017-18: Nemanja Matic(dipunundhuh tanggal 9 Januari 2018)