Niko Hansen yaiku pamain bal-balan saka Randers, Dhènmark kang main ing Liga Amérika utawa Major League Soccer (MLS). Dhèwèké main ing posisi panyerang (striker) utawa suwiwi (winger). Niko Hansen saiki gabung ana ing klub Houston Dynamo, pamain kang lair ing surya kaping 13 wulan September taun 1994 kuwi saiki ngancik umur 25 taun.[1] Pamaiin kasebut duwèni dedeg piyadeg yaiku 178 sèntimèter utawa 1,78 mèter.[2] Hansen gabung ing Houston Dynamo surya kaping 8 wulan Agustus Taun 2019 lan dikontrak déning klub tumeka surya kaping 31 wulan Dhesèmber taun 2020, kontraké bisa didawakaké utawa dimandhegaké per tanggal 21 November 2019 wingi.[3]

Niko Hansen
Niko Hansen 2017-06-14 (35692331981) (cropped).jpg
Hansen nalika isih main ing Columbus Crew SC ing taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Nikolaj Hansen
Tanggal lair (1994-09-13) 13 Sèptèmber 1994 (umur 25)
Papan lair Randers,  Denmark
Dhuwur 1.78 m (5 ft 10 in)
Posisi main Panyerang / Suwiwi
Katerangan klub
Tim saiki
Houston Dynamo Bendera_Amerika Serikat Amerika Serikat
Angka 12
Karir wiyata
Taun Tim Main (Gul)
2013–2016 New Mexico Lobos 79 (28)
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2014 Seattle Sounders FC U-23 9 (2)
2017–2019 Columbus Crew SC 45 (4)
2019–saiki Houston Dynamo 4 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 16 Januari 2020.


Mangsa ing PawiyatanEdit

Wiwit isih sekolah Niko Hansen wis seneng marang bal-balan, kabukti dhèwèké ajeg gandhok karo tim bal-balan ing kampusé.

SèniorEdit

Nalika isih ngangsu kawruh ana Pawiyatan Luhur Meksiko utawa University of Mexico, Hansen gabung ana ing klub bal-balan kampusé lan kasil gawe 28 gol saka 79 gunggung mainé lan bisa nyedhiyani 14 asis (operan kang dadi gol) kanggo kanca-kancané. Jalaran saka apiké main kanggo klub kampusé kuwi Hansen kaganjar NSCAA Third Team All-Américan NSCAA First Team All-Southeast Region lan First Team All-Conference USA lan nampa pangaji-aji ing mangsa senioré ing taun 2018.[4]

YuniorEdit

Minangka pamain yunior, Hansen nalika main ing posisi panyerang dhèwèké bisa nembus tim kaloro All Conference USA lan antuk pangaji-aji kang arané MVP turnamen TLC Plumbing & Utility Invitational. Malah ing taun sepisané ing University of Mexico, Hansen kadhapuk minangka anggota Tim All-Freshman Conference USA.[5]

Taun 2017 Hansen wiwitané kapilih dadi pamain Columbus Crew lumantar selèksi SuperDraft, Hansen kaajab bisa tampil luwih ajeg déning juru latih Wilmer Cabréra, nanging dhèwèké kudu kridha luwih tumemen manèh supaya bisa saingan kalawan pamain liyané kang wis luwih sènior.[6]

Karir Hansen ing Angka[7]Edit

  • Tanggal 1 Mèi 2014 transfer silihan saka klub kampusé yaiku New Mexico Lobos menyang Seattle Sounders U-23.
  • Tanggal 1 Agustus 2014 dibalèkaké saka Seattle Sounders U-23 menyang New Mexico Lobos.
  • Tanggal 13 Januari 2017 transfer saka New Mexico Lobos menyang Columbus Crew.
  • Tanggal 8 Agustus 2019 transfer saka Columbus Crew menyan Houston Dynamo kanthi rega 500 èwu Yuro.

Niko Hansen kamangka nembé wae katetepaké minangka pamain kang paling digandrungi déning pandhemen Columbus Crew, Hansen kang wis telung taun ana Columbus Crew malah wiwit saka isih sekolahé tanpa ana pekabaran kang binandhung ing karna dumadakan ditransfer menyang Houston Dynamo. Nanging kanggone Hansen transfer kasebut bisa dadi bab kang gedhé kanggo tumapaké karir Hansen, jalaran bisa golèk lan nambahi pengalaman kang luwih akèh ana klub anyaré.[8]

Sawijining perkara kang jalari Hansen didol yaiku klub lawase Columbus Crew kudu ngawékani kanggo ngimbangi neraca anggaran klub, kanthi rega 500 èwu Yuro lan bayarané Hansen kang nganti 75 èwu dolar Amèrika nyebabaké abot kanggo klub lawase tetep nggondhèli Hansen. Ing klub anyare yaiku Houston Dynamo Hansen kaajab bisa kanggo mepaki skuat kang wis diisi déning pamain-pamain pengalaman, kayata Luis Diaz lan Youness Mokhtar kang uga ditransfer nalika jendéla transfer tinarbuka. Kahanan kasebut uga bisa nyebabaké Hansen duwèni saingan kang mumpuni ana ing posisiné. Miturut dhata saka MLS bayaran Hansen ing klub anyaré dadi mug 71.663 dolar dadèkaké dhèwèké kalebu 20 pamain kang ditransfer ana ing mangsa 2019 bareng bèg Gaston Sauro menyang klub Déportivo Toluca FC ing Liga Mèksiko utawa Liga MX.[9]

Pangaji-ajiEdit

KlubEdit

  • Taun 2013 nampa Konferènsi USA (Mangsa Règulèr)
  • Taun 2016 namoa Konferènsi USA Men's Soccer Turnamèn

PriyanggaEdit

  • Taun 2013 Tim All-Freshman CUSA
  • Taun 2014 Tim Katelu All-CUSA
  • Taun 2015 Tim Kapindho All-CUSA
  • Taun 2016 Tim Utama All-CUSA

GalèriEdit

RujukanEdit

  1. MLS, Admin (2019-08-08). "Niko Hansen Pamain Houston Dynamo Major League Soccer (Saka Basa Inggris)". MLS Soccer. Dijupuk 2020-01-15. 
  2. Transfermarkt, Admin (2019-11-30). "Profil Pamain Niko Hansen (Saka Basa Inggris)". Transfermarkt. Dijupuk 2020-01-15. 
  3. Tranfermarkt, Admin (2019-11-30). "Profil Pamain Niko Hansen (Saka Basa Inggris)". Transfermarkt. Dijupuk 2020-01-16. 
  4. MLS, Admin (2019-08-08). "Pamain Niko Hansen (Saka Basa Inggris)". MLS Soccer. Dijupuk 2020-01-16. 
  5. MLS, Admin (2019-08-08). "Pamain Niko Hansen (Saka Basa Inggris)". MLS Soccer. Dijupuk 2020-01-16. 
  6. MLS, Admin (2019-08-08). "Pamain Niko Hansen (Saka Basa Inggris)". MLS Soccer. Dijupuk 2020-01-16. 
  7. Goal, Admin. "Karir Pamain Niko Hansen (Saka Basa Inggris)". Goal.com. Dijupuk 2020-01-17. ==
    Klub Mangsa Liga Piala Benua Liyané Gunggung
    Divisi Main Gol Main Gol Main Gol Main Gol Main Gol
    Seattle Sounders FC U-23   Amerika Serikat 2014 PDL 9 2 9 2
    Columbus Crew SC   Amerika Serikat 2017 MLS 14 1 1 0 1 0 16 1
    2018 22 3 1 0 1 0 24 3
    2019 9 0 0 0 9 0
    Gunggung 45 4 2 0 0 0 2 0 49 4
    Houston Dynamo   Amerika Serikat 2019 MLS 4 0 0 0 0 0 4 0
    Gunggung 58 6 2 0 0 0 2 0 62 6

    Riwayat TransferEdit

    Sadawané karir Hansen, dhèwèké kapétung ora saben taun gonta-ganti klub, lumrahé Hansen alihan klub yèn kontraké ana klub sadurungé wis bakal entèk.<ref>Transfermarkt, Admin (2019-11-30). "Profil Pamain Niko Hansen (Saka Basa Inggris)". Transfermarkt. Dijupuk 2020-01-17. 

  8. Shore, Albie (2019-08-08). "Dumadakan Houston Dynamo Ngontrak Niko Hansen Saka Columbus Crew (Saka Basa Inggris)". Dynamo Theory. Dijupuk 2020-01-17. 
  9. Myers, Jacob. "Columbus Crew Ajeg Repot Adol Niko Hansen menyang Houston Dynamo kanggo Alokasi Anggaran (Saka Basa Inggris)". Columbus Dispatch. Dijupuk 2020-01-17. 

Cite error: <ref> tag in <references> has conflicting group attribute "lower-alpha".
Cite error: <ref> tag in <references> has conflicting group attribute "lower-alpha".

Pranala jabaEdit