Holland Lor

(Kaelih saka Noord Holland)

Holland Lor utawa Noord-Holland ing basa Walanda, iku salah sawijining provinsi ing Walanda. Provinsi iki papané ana ing sisih lor-kulone Walanda. Ibukuthané Holland Lor iku Haarlem. Kutha-kutha liyané kalebu ibukutha Walanda, Amsterdam, Hilversum, Den Helder, Alkmaar, Zaandam, lan Hoorn.

Provincie Noord-Holland
Provinsi Holland Lor
Gendéra Holland Lor Lambang Holland Lor


Holland Lor ing Walanda

Katrangan cekak
Kutha krajan Haarlem
Jembar:

 - Lemah
 - Banyu


2.670 km²
1.421 km²

Padunung

 - Cacah
 - Kapadhetan


2.606.584 jiwa
976/km²

Gemeente 48
Babagan administratif

Géografi besut

Holland Lor iku awujud tanjung antara Sagara Lor lan tlaga IJsselmeer. Luwih saka separo wewengkon provinsi iki kasil sagara utawa tlaga sing diasataké (diarani polder) lan dhuwuré sangisoring lumah sagara. Pulo Texel iku uga wewengkon wewengkon Holland Lor. Holland Lor kalebu wewengkon ISO lan duwé kodhe ISO 3166-2:NL-NH.

Sajarah besut

Provinsi Holland Lor diwangun ing taun 1840, nalika provinsi Holland dipérang, diparo dadi pérangan lor lan kidul (saiki Holland Kidul). Ing taun 1940, pulo-pulo Vlieland lan Terschelling diwènèhaké provinsi Friesland. Ing taun 1950, manten pulo Urk diwènèhaké provinsi Overijssel. Saiki Urk dadi pérangan provinsi Flevoland.

Ing jamaning Provinsi Manunggal, provinsi Holland ditepungi minangka Provinsi Holland lan Friesland. Perkara iki isih bisa dideleng ing lambang Holland Lor, amarga lambangé iku kombinasi antara lambangé Holland lan Friesland.

Pranala njaba besut