Notasi fonètis utawa transkripsi fonètis iku sawijining sistem visual kanggo nggambaraké simbul swara sing kawetu sajeroning basa wicara. Transkripsi fonètik iki umu dipigunakaké sajeroning Abjad Fonètik Internasional.

Pranala njabaBesut