Olof Palme

Olof Palme (30 Januari 192728 Fèbruari 1986) iku mantan Mahamantri Swèdhen periode 1969-1976 lan 1982-1986 saka Parté Dhémokratik Sosial. Panjenengané tiwas ditembak sadurungé tengah wengi nalika tanggal 28 Fèbruari.

Olof Palme
Olof Palme

Olof Palme, early 1970s


Mangsa jabatan
14 Oktober 1969 – 8 Oktober 1976
Monark Gustaf VI Adolf,
Carl XVI Gustaf
Didhisiki déning Tage Erlander
Diganti déning Thorbjörn Fälldin
Mangsa jabatan
8 Oktober 1982 – 28 Fèbruari 1986
Monark Carl XVI Gustaf
Deputi Ingvar Carlsson
Didhisiki déning Thorbjörn Fälldin
Diganti déning Ingvar Carlsson

Miyos (1927-Cithakan:NOMORBULAN-30)30 Januari 1927
Stockholm, Swèdhen
Tilar donya 28 Fèbruari 1986(1986-02-28) (umur 59)
Stockholm, Swèdhen
Partai pulitik Parté Dhémokratik Sosial Swèdhen
Garwa Lisbet Palme
Almamatèr Stockholm University College,
Kenyon College
Tapak asma Olof Palme's signature

Pranala njabaBesut


Didhisiki déning:
Tage Fritiof Erlander
{{{jabatan}}}
1969–1976
Diganti déning:
Thorbjörn Fälldin
Didhisiki déning:
Thorbjörn Fälldin
{{{jabatan}}}
1982–1986
Diganti déning:
Ingvar Carlsson