Ombènan ngandhut alkohol

ombenan alkohol (utawa minuman beralkohol) minangka minuman sing ngemot etanol, jinis alkohol sing diasilake kanthi fermentasi biji-bijian, woh-wohan, utawa sumber gula liyane. Ngonsumsi alkohol duwe pengaruh sosial penting ing pirang-pirang budaya. Umume negara duwe undang-undang sing ngatur produksi, adol, lan konsumsi minuman beralkohol. Sawetara negara nglarang kegiyatan kaya ngono, nanging minuman beralkohol sah ing pirang-pirang wilayah ing donya. Industri minuman beralkohol global ngluwihi $ 1 triliun ing taun 2018.

Pilihan ombenan beralkohol: anggur abang, wiski malt, lager, anggur sparkling, lager, minuman keras ceri lan anggur abang
Toko minuman keras ing Amerika Serikat. Penjualan omben-omben alkohol global ngluwihi $ 1 triliun taun 2018. [1]

Alkohol minangka depresan, sing ing dosis kurang nyebabake euforia, nyuda kuatir, lan nambah kemasyarakatan. Ing dosis sing luwih dhuwur, nyebabake mabuk, stupor, ora sadar utawa mati . Panganggone jangka panjang bisa nyebabake penyalahgunaan alkohol, kanker, ketergantungan fisik lan alkohol .

Anggur (kiwa) lan bir (tengen) disajikake ing kacamata sing beda-beda.
Pengirangan anggur abang kanggo saos kanthi masak ing kompor. Iki diarani pangirangan amarga panase ngetokake banyu lan sebagian besar alkohol sing ora stabil, saus rasa anggur luwih akeh.

ReferensiBesut

  1. "Worldwide Alcohol Consumption Declines -1.6%". International Wines and Spirits Record (ISWR). 2019-05-30. Dibukak ing 2019-06-04.