Pai krim Boston

Pie krim Boston minangka panganan cuci mulut saka Amerika sing ngemot kue mentega kuning sing diisi karo wadi utawa krim lan dilapisi glaze coklat. [1]

Pie krim Boston kanthi gerimis coklat

Panganan panganan cuci mulut entuk jenenge nalika kue lan kue dimasak ing wajan sing padha, lan tembung kasebut digunakake kanthi ganti. [2] (Konvensi penamaan sebaliknya isih saiki ing basa Prancis, ing endi ana sing dipanggang ing wajan roti persegi panjang diarani kue. [3] ) Ing pungkasan abad kaping 19, jinis kue iki diarani macem-macem "kue krim", "kue krim coklat", utawa "kue kastard".

ReferensiBesut

  1. "Boston Cream Pie". Merriam Webster. Dibukak ing November 21, 2008.
  2. Byrn, Anne (2016). American Cake: From Colonial Gingerbread to Classic Layer, the Stories and Recipes Behind More than 125 of Our Best-Loved Cakes. Rodale. p. 46. ISBN 9781623365431. OCLC 934884678.
  3. Greenspan, Dorie (2021-01-27). "Treat Yourself to a Parisian Cocktail Snack That Is Easy to Make". The New York Times (ing basa Inggris). ISSN 0362-4331. Dibukak ing 2021-01-28.