Gilap

A glaze ing masak iku nutupi saka nggilap, asring manis, kadang gurih, inti Applied kanggo pangan biasane dening dipping, dripping, utawa karo rerumput. Egg tiyang kuilt pethak lan dhasar icings sing loro digunakake minangka glazes. Dheweke asring nggabungake mentega, gula, susu,[1] lan minyak tartamtu.[2] Contone, glathi donat digawe saka campuran gula lan banyu bubuk utawa gula sing dicampur karo donat sing dicelupake, utawa sawetara adonan kue wis disikat ing endhog putih endhog. Glazes uga bisa digawe saka jus buah utawa jus bebarengan karo bahan liyane lan asring ditrapake kanggo kue-kue .[3] Bubar iki, jinis kue kaca sing dikenal minangka entremet wis misuwur ing saindenging jagad sawise kaca Instagram reseptor Ruslan dadi populer ing taun 2016.[4] Beda karo kue frosted, kue-kue iki nggunakake "mirror glaze", sing objek katon mengkilap katon ing permukaan.[5] Jinis glasir gurih bisa digawe saka sithik stok sing dilebokake ing daging utawa sayuran. Sawetara permen utawa permen bisa dilapisi glazes lilin sing bisa dipangan . Ham gilap minangka sajian ham sing disiyapake nggunakake kaca.[6] Kaca khas Inggris abad pertengahan khas yaiku glas 'Elizabethan' sing digawe saka endhog putih lan gula sing diantemi entheng sing digunakake biasane ing kue-kue nalika semana.[butuh sitiran][ <span title="This claim needs references to reliable sources. (November 2018)">perlu rujukan</span> ]

Bubar glasir ngecet saka donat, ing rak pangatusan sing mbukak lan obah

RujukanBesut

  1. Rattray, Diana. "How To Make a Basic Cake Glaze". About.com. Dibukak ing 26 June 2013.
  2. "Super Easy Ways to Introduce Coconut Oil to Your Diet". Oily Oily. Dibukak ing 26 June 2013.
  3. "Fresh Fruit Glaze". Food.com. 14 June 2007. Dibukak ing 26 June 2013.
  4. Saelinger, Tracy. "These stunning, shiny cakes are making the internet drool". TODAY.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2017-09-22.
  5. Iso, Justin. "White Chocolate Mirror Glaze Recipe (Video Technique)". www.chefiso.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2017-09-22.
  6. Verberne, M.; Wahhab, I. (2016). Roast: a very British cookbook. Bloomsbury Publishing. p. 159. ISBN 978-1-4729-3549-6. Dibukak ing May 21, 2017.