Panganan legi

Manisan yaiku seni nggawe permen, yaiku panganan sing sugih gula lan karbohidrat . Definisi sing tepat angel. [1] Nanging, umume, panganan manisan dipérang dadi rong kategori wiyar lan rada tumpang tindih, roti panggang lan gula gula. [2] Kue roti bakar, uga diarani permen glepung, kalebu kue-kue sing umume, kue-kue, lan roti panggang sing padha.

Kransekake iki minangka gula roti panggang tradisional Skandinavia.


Sawetara panganan cuci mulut manisan India saka atusan jinis. Ing bagean tartamtu ing India, iki diarani mithai utawa gulali. Gula lan panganan cuci mulut duwe sejarah sing dawa ing India: udakara taun 500 SM, masarakat ing India nggawe teknologi kanggo ngasilake kristal gula. Ing basa lokal, kristal-kristal kasebut diarani khanda (खण्ड), sing dadi sumber tembung permen . [3]
Small, square cakes frosted with pink or white icing
Petit papat minangka roti lapis.
Macem-macem fudges
Brittles minangka kombinasi kacang lan gula karamel .

ReferensiBesut

  1. Davidson, Alan (2014). The Oxford Companion to Food. Oxford University Press. p. 213. ISBN 9780199677337.
  2. International Food Information Service, ed. (2009). Dictionary of Food Science and Technology (2nd ed.). Chichester, U.K.: Wiley–Blackwell. p. 106. ISBN 9781405187404.
  3. Elizabeth Abbot (2010). Sugar: A Bitterweet History. Penguin. ISBN 978-1-590-20297-5.