Pak Kasur

Soerjono utawa biyasa ditepungi minangka Pak Kasur (Purbalingga, Jawa Tengah, 26 Juli 1912 - 1992) iku tokoh pendhidhikan Indonésia. Panjenengané uga mandhu acara Taman Indria ing TVRI stasiun pusat Jakarta. Jenengé asalé saka jejuluk "Kak Soer" sing biyasa digunakaké déning anak buahé ing Gerakan Kepanduan. Jeneng iki saya suwé owah dadi "Kasur" lan "Pak Kasur". Bojoné ibu Kasur (Sandiah) uga mandhu acara iku.

Panjenengané wiwit dadi guru ing HIS Ardjoena School, Bantul, Yogyakarta. Banjur nerusaké pendhidhikan ing HIK, Bandung. Sawisé Indonésia mardika panjenengané ngasuh acara bocah-bocah ing RRI, lan ngripta sapérangan lagu kaya ta Naik Delman, Bangun, Sepedaku, Kebunku, lan sapanunggalé.

Panjenengané uga tau dadi Sekretaris Badan Sensor Film.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut