Pamiyara iku cabang saka tetanèn sing ngurusi sato kéwan sing diopèni kanggo daging, wilu, susu, endhog utawa produk liyané. Ing aktivitas iki kalebu ngopèni sadina-dina, sèlèksi gawéan, lan ngingu pasu utawa raja kaya.

Sapi dipageri ing Rocky Ford, Colorado (2012)

Pamiyara iku duwé sajarah dawa, wiwit révolusi ing jaman watu, nalika kéwan sapisan didomèstikasi, sakiwatengené 13.000 taun kapungkur. Domèstikasi kéwan iku luwih dhisik tinimbang tetanèn tuwuhan. Nalika ing jaman kabudayan awal, kaya ta Mesir Kuna, sapi, wedhus, wedhus gibas lan babi wis padha diingu wong.

Banjur ing jaman kolonialisme, kéwan-kéwan saka Donya Lawas digawa menyang Donya Anyar.

Delengen ugaBesut