Pančevo

Pančevo (basa Serbia: Панчево, basa Hongaria: Pancsova, basa Turki: Pançova, basa Jerman: Pantschowa/Banstadt, basa Rumania: Panciova, basa Slowakia: Pánčevo) iku kutha lan kuthamadya ing Serbia wétan-lor, watara 15 kilomèter saka Beograd. Wewengkon kuthamadya kang ndunungi 127.162 jiwa (2002) lan wewengkon kuthané 77.087 jiwa (2002). Wewengkon kuthamadya nyakup laladan kang jembaré 759 km²

Peta kang nuduhaké lokasi Pančevo ing Serbia.

Kutha iki minangka pusat administratif Distrik Banat Kidul, lan pelabuhan kutha iki minangka salah siji kang paling wigati ing sadawaning Kali Timiş kang mili cedhak kutha iki.

Watara 80% kang ndunungi Pančevo ya iku ètnis Serbia.

Kutha kembarBesut